600 000 души във Филипините останаха без дом заради дъждове

6105
600 000 души във Филипините останаха без дом заради дъждове

Наводнения, предизвикани от проливни дъждове, оставих 600 000 души във Филипините временно без дом. До момента бедствието е отнело живота на 20 души, предаде АФП, цитирана от БТВ.

Най-тежко от наводненията пострада столицата Манила, като почти половината от територията й остава под вода. Лошо остава положението и в Лусон, най-вече заради приливите в крайбрежните райони.

50 000 души засегнати от наводненията в Далечния Изток на Русия

Броят на пострадалите от наводненията в руския Хабаровски край, Амурска и Еврейска автономна области превиши 50 000 души, предаде РИА Н...

Според местни медии в четвъртък в някои части на града нивото на водата е започнало постепенно да спада и хората са започнали да се връщат по домовете си. Близо 500 селища около Манила остават наводнени.

Междувременно стана ясно, че броят на пострадалите от наводненията в руския Харабовски край е надминал 50 000 души, предаде „Фокус”. Руското министерството на развитието е отправило молба за помощ във вид на храна и техника.

„Трябва да се разбере, че едва ли ще е възможно хората да се завърнат в много от пострадалите от наводненията домове. Тези домове трябва да се пресушат, а тъй като в момента сме на прага на зимата, то хората ще трябва да се разселят минимум за година”, заявиха от ведомството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com