Адвокат от Скопие твърди, че Борис Трайковски е бил убит

8937
Адвокат от Скопие твърди, че Борис Трайковски е бил убит

Адвокат от Скопие твърди, че самолетната катастрофа, в която загина бившият президент Борис Трайковски, не е била случайна и става дума за атентат. В интервю за електронното издание МКД.мк адвокатът Игнат Панчевски заявява, че Трайковски и останалите пътници в самолета са били убити брутално. По думите му има доказателства, според които президентът и пътниците са били убити след падането на самолета на 26 февруари 2004 г.

„Всички са били пострадали, но живи. Единият от пътниците половин час е говорел по мобилен телефон със семейството си. Бил със счупени крака, но разговарял със семейството си. Самолетът е бил свален от военен изтребител. След това идват военни екипи. Оцелелите са убити, а телата - хвърлени и запалени”, заявил Панчевски.

Прищина към Скопие: Бог ви създаде българи, Тито ви направи македонци

Няколкостотин зрители скандираха "Бог Ви създаде като българи, а Тито Ви направи македонци" по време на хандбален мач в столицата на ...

По думите му ясни са и мотивите за атентата, но имало политически структури, които се страхували да съобщят фактите. Евродепутатът Щефан Грос, който е разследвал инцидента, заявил през 2010 г., че има информации, които говорят за убийство, а не за случайна катастрофа. Той изтъкнал, че се страхува и за собствената сигурност, но говорейки публично е начин да се защити.

Повод за съмнения са дали и депутати от управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ, които твърдели, че по време на управлението на СДСМ – на Киро Глигоров и на Борис Трайковски, е имало два атентата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com