Ахмадинеджад отново заплаши да унищожи Израел

6228
Ахмадинеджад отново заплаши да унищожи Израел

В реч, публикувана на сайта му, иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че крайната цел на всички сили от света трябва да стане унищожаването на Израел, предаде КРОСС.

Изказвайки се пред посланиците на ислямските страни преди „Деня на Ерусалим" - ежегодно иранско антиционистко мероприятие, което се отбелязва от 1979 година още по времето на аятолах Хомейни, Ахмадинеджад заяви, че „ужасният ционистки поток" управлява световните дела вече повече от 400 години".

Ахмадинеджад: Иран не иска атомна бомба

Иран не желае да се сдобива с атомна бомба, нито с друго оръжие за масово поразяване и смята, че притежаването и използването им прот...

Повтаряйки традиционните си обиди към евреите, иранският президент обвини „ционистите" в управлението на световните медии и финансови системи. Именно ционистите, по неговите думи, „стоят зад кулисите, контролирайки действията на основните държави в света, медиите, парично-кредитните и банкови центрове".

Ахмадинеджад , който нарича Холокоста „мит", не за първи път заплашва да унищожи Израел.

През 2005 година, по време на поредната си реч, той използва фраза на персийски, която буквално означава "да се изтрие от страницата на времето", индиректно посочвайки, че Израел трябва да се премахне от лицето на земята и от историята на цивилизацията.

Редактор: Яна Баярова

Ахмадинеджад ще посети Китай

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад ще посети Пекин през идния месец, съобщи говорител на посолството на Ислямската република в к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com