Ал Зауахири атакува Насрала

11588
Ал Зауахири атакува Насрала

Ръководителят на терористичната мрежа "Ал Кайда" Айман ал Зауахири отправи остри критики срещу лидера на ливанската шиитска организация "Хизбула" Хасан Насрала, заявявайки, че действията на тази групировка в Сирия представляват изпълнение на ирански проект, предаде БГНЕС.

"Джихадисткият бунт в Сирия разкри истинското лице на изпълнителя на иранския проект в Сирия Хасан Насрала и свали маската, зад която той дълго се криеше", подчерта Ал Зауахири в аудио послание, разпространено днес онлайн.

Според ръководителя на "Ал Кайда" военната подкрепа на "Хизбула" за сирийския режим е разкрила, че Насрала не е нищо повече от изпълнител на иранския проект. Той се състои в налагане на Wilayat al-Fakih на ислямската нация чрез убийства, потисничество, изтезания, нарушения на правата и подкрепа на най-корумпирания, най-потисническия и най-престъпния сред режимите, подчерта Айман ал Зауахири. Понятието Wilayat al-Fakih означава върховенство на религиозните върху политическите власти и е стълбът на иранския режим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com