Албанските партии в Македония мечтаят за Велика Албания

12945
Албанските партии в Македония мечтаят за Велика Албания

Най-големите партии на албанците в Македония започнаха състезание за това кой повече мечтае за Велика Албания, пише днес македонският вестник “Дневник”.

Изданието посочва, че от двете партии заявяват тезите си за Велика Албания пред телевизии в Албания. Последното изявление било на Ермира Мехмети-Девая от Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), който е част от управляващата коалиция в Македония.

Албанският призрак в Македония

В бившата югославска република Македония се изостря напрежението между славяните и албанците. През последните дни рязко зачестиха напа...

В интервю за албанската телевизия Клан Девая е заявила, че като всеки един албанец и тя мечтае за обединяване на албанците.

„И аз, както и всеки друг албанец, мечтая за обединение на всички албанци, но въпросът е как да се направи това. Съществува ли такава програма или манифест? Вторият въпрос е как реално може да стане това”, заявила Мехмети-Девая.

В същата емисия е реагирал албанският анализатор Фатос Любоня, който припомнил на Девая, че е македонска депутатка и работи в македонската държава, където има албанци. „Дали Вие и Вашата партия искате разделение на Македония?”, заявил Любоня.

По-рано лидерът на опозиционната Демократическа партия на албанците (ДПА) Мендух Тачи заяви, че албанците биха живели по-добре в една държава.

"Дневник": Мендух Тачи има еднакви позиции с Атина и София

Изявленията на лидера на Демократическата партия на албанците (ДПА) Мендух Тачи, че Македония е изкуствена държава, са в полза на гръцк...

В същото време стана ясно, че Македония ще участва в празненствата по случай стогодишнината от албанското знаме. Комисията за култура на македонския парламент е приела предложението на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) стогодишнината от албанското знаме да бъде сред значимите събития, които ще бъдат чествани от страната. От опозицията са обвинили управляващите, че водят лицемерна политика и пазарлък.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com