Армията на Египет ще прочиства Синай от ислямисти

7784
Армията на Египет ще прочиства Синай от ислямисти

Египетската армия засилва военното си присъствие на Синайския полуостров, за да се справи със засилващата се там дейност на ислямистки военни формирования. Кайро ще изпрати два батальона (армейски части с численост до 1300 души). Дислокацията им е съгласувана с израелския военен министър, предаде БГНЕС.

Съгласуването е необходимо, тъй като Синайският полуостров е чувствителен регион за двете държави и по договора от 1979 г. между Кайро и Тел Авив за всяко военно придвижване там другата страна трябва да бъде уведомявана.

Единият батальон ще бъде разположен в Ел Ариш, вторият – в Шарм ел Шейх, съобщи радиото на израелската армия. Египетската армия се готви да премине в офанзива срещу ислямистите, които активизираха сериозно дейността си в Синай след свалянето с военен преврат на президента Мохамед Морси на 3 юли.

Сблъсъците в Египет не стихват и отново отнеха човешки живот

Свирепите сблъсъци между египетската армия и полиция и привържениците на сваления от власт президент Мохамед Морси продължават. През ...

През изминалите две седмици радикални елементи извършват почти всеки ден нападения, при които убиха няколко служители на египетските сили за сигурност. Живеещите там християни са също цел за привържениците на Мюсюлмански братя.

Египетската армия е идентифицирала водачите на въоръжените ислямисти, локализирала е местонахождението им и се готви да прочисти района от тяхното присъствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com