Асад: Победата в Сирия иска време

3750
Асад: Победата в Сирия иска време

Сирийското правителство има нужда от повече време, за да спечели битката срещу бунтовническите сили. Това заяви президентът Башар Асад в интервю за проправителствената телевизия ал-Дуния, съобщи БНР.

По думите му, сирийското правителство води битка както на регионално, така и на международно ниво. То определено има нужда от време, за да я доведе до решителен край. Но мога да обобщя с едно изречение - напредваме, посочва президентът.

Относно дезертирането на високопоставени правителствени и военни представители Асад заяви, че то означава, че Сирия е била прочистена от хора, които не са патриоти.

Той определи също като нереалистична идеята за създаването на буферни зони вътре в Сирия. Тя беше предложена от турския външен министър Ахмет Давутоглу, който настоя за определени от ООН зони, които да подслоняват бежанци и да разпределят хуманитарна помощ.

Междувременно опозиционни активисти съобщават, че армията е започнала офанзиви в цялата страна, за да си възвърне контрола върху районите, държани от бунтовниците. Ожесточени бомбардировки е имало вчера в столицата Дамаск, както и в град Алепо и северозападната провинция Идлиб.

Редактор: Сияна Любомирова

Сирийските бежанци в Турция може да станат 200 000 души

Броят на сирийските бежанци в Турция може да достигне 200 000 души със задълбочаването на конфликта, а голям брой сирийци може да избяг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com