Асандж иска да става сенатор

5695
Асандж иска да става сенатор

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж възнамерява да се кандидатира за Сената - горната камара на парламента в родната му Австралия, предаде БГНЕС.

"Плановете за основаване на политическа партия "Уикилийкс" са значително напреднали. Получаваме подкрепа от редица достойни хора в Австралия", заяви Асандж. "Нашата партия ще насърчава откритостта в управлението и политиката и борба с нарастващото посегателство върху личната неприкосновеност".

Асандж, който е роден в австралийския щат Куинсланд, вече няколко месеца е в посолството на Еквадор в Лондон. На този етап той няма как да напусне посолството, тъй като веднага ще бъде арестуван и депортиран в Швеция, където го чака съдебен процес по обвинения в сексуални престъпления.

През август Еквадор предостави политическо убежище на 41-годишния австралиец, превърнал се във враг на САЩ, след като през 2010 г. "Уикилийкс" публикува стотици секретни американски дипломатически грами.

Редактор: Десислава Ушатова

Камбербетч ще изиграе Асандж

Компанията DreamWorks ("ДриймУъркс") ще снима филм за Джулиън Асандж, съобщи сайтът The Wrap (Дъ Реп), предаде БГНЕС. Филмът все още н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com