Безпилотните самолети ще стават основата на френските ВВС

7690
Безпилотните самолети ще стават основата на френските ВВС

Франция възнамерява да въвежда постепенно на въоръжение безпилотни самолети в своите военновъздушни сили с цел те заменят пилотираните бойни самолети, заяви министърът на обраната Жан-Ив льо Дриан в статия под заглавие "Защо френската армия има спешна нужда от дронове", публикувана в днешния брой на в. "Ле-з-еко".

Трябва да се обединим с европейските ни съюзници, за да пренастроим нашата индустрия за строеж на дронове за собствените ни нужди, посочва министърът. Според него темата за тези апарати пълни вестниците от дълги години, пише БГНЕС.

"Въпреки нееднократните препоръки от 1999 г. насам тяхната тежест в инвестициите на военното министерство продължава да е ограничена. Днес решенията на президента Оланд, залегнали в Бялата книга за отбраната, позволяват да уточним нашата стратегия: да излезем от задънената улица... и най-после да дадем на Франция безпилотни самолети, които са шедьоври в разузнаването и войната на утрешния ден", подчертава Льо Дриан. "От една година на всички големи бойни театри конкретните ситуации потвърдиха нашето мнение,че Франция трябва да разполага с разузнавателни дронове за своите операции, за защитата на своите военнослужещи, да им помагат да контролират обширни пространства и да парират евентуални вражески атаки", обяснява френският министър на отбраната.

Изтребител "Мираж" се разби във Франция

Изтребител "Мираж 2000" от ВВС на Франция се разби по време на учебно-тренировъчен полет. Инцидентът е станал в гориста местност в из...

Според него най-късно до 2030 г. безпилотните самолети ще допълват и дори ще заемат мястото на изтребителната авиация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com