X
 
 

Бивша френска евродепутатка обвинена в присвояване на обществени средства

726 0
Бивша френска евродепутатка обвинена в присвояване на обществени средства
Снимка: RT France
Бившата френска евродепутатка Силви Гулар и неуспешен кандидат на Еманюел Макрон за европейски комисар беше изслушана днес от съдия в рамките на разследване за фиктивното наемане на асистенти от евродепутати, за което тя е обвинена в незаконно изразходване на обществени средства.

Съдът в Париж от 15 ноември разследва няколко души за „съучастие в присвояване“. Те включват бившия министър на правосъдието Мишел Мерсие и главният финансов директор на партията Александър Нардела. Председателят на партията Франсоа Байру е призован да се яви пред съдия в петък.

Съдиите се опитват да определят дали на парламентарните сътрудници е било плащано от фондовете на Европейския парламент, докато всъщност са им възложени други задачи в центристката партия.

Силви Гулар не мина и второто изслушване, Франция ще търси нов еврокомисар (ВИДЕО И СНИМКИ)

Френският кандидат за еврокомисар, отговарящ за вътрешния пазар в ЕС беше отхвърлена и след второто си, поправително изслушване от ресо...

Започването на предварително разследване от парижката прокуратура през юни 2017 г. доведе до оставката на министъра на правосъдието Франсоа Байру и на министъра по европейските въпроси Мариел дьо Сарнес, както и на Силви Гулар, тогава министър на отбраната.

Това разследване попречи на Гулар да влезе в новата Европейска комисия, тъй като беше отхвърлена от евродепутатите през октомври.

Бившата евродепутатка (2009-2017), понастоящем заместник-управител на Bank de France, се съгласи да възстанови на Европейския парламент 45 000 евро това лято.

Тази сума съответства на осеммесечна заплата за един от нейните асистенти - Стефан Теро, за когото тя не можа да предостави „доказателство за работа“. На 30 август Европейският парламент прекрати неговия случай.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители