Добър пример за икономии

6634
Добър пример за икономии

Опитът на балтийските страни показа, че курсът на строги икономии може да бъде успешен. Но този пример не е много показателен за другите европейски държави.

Правителствата на балтийските републики провеждат курс на строги икономии, а резултатите от тази политика няма как да не бъдат забелязани. В тази връзка, връчването на наградата „Карл Велики” на президента на Литва Далия Грибаускайте ще бъде добър сигнал.

Изтичането зад граница на млади, добре образовани специалисти, несъмнено може да създаде проблеми в балтийските страни. Но един трезв поглед върху икономическите показатели, позволява да се говори, че провежданата антикризисна политика в тези държави се е оказала напълно успешна.

Още през 2010 година Литва, Латвия и Естония успяха да наваксат изгубеното по време на кризата, като показаха икономически ръст. От тук може да се направи извод, че подемът на икономиката и курсът, насочен към съкращаването на разходите, не са взаимно изключващи се.

Но балтийските страни не са много подходящ пример за това как да се провежда политика на строги икономии в другите европейски държави. Трябва да се отбележи, че старанията на тези страни, насочени към преодоляване на кризата, са свързани с техния исторически опит. В сравнение с този ураган, който балтийските държави преживяха по време на залеза на Съветския съюз, финансовата криза е лек ветрец. А в балтийските държави никой не иска да преживее нов ураган.

Франкфуртер рундшау

Кризата в Латвия няма общо с тази в Кипър

Властите в Латвия се борят с банкова криза, която се различава от тази в Кипър, съобщи Международната агенция  Фич. От там увериха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com