Франция въвежда данък върху второ жилище

5907
Франция въвежда данък върху второ жилище

Два нови данъка върху имотите въвежда френското правителство. Първият от тях влиза в сила от 2013 година и се отнася до собствениците на второ, след основното, жилище. Той ще е в размер на 5% от данъчната стойност на имота. Ако обаче собствениците на повече от едно жилище във Франция решат да продадат излишните си имоти, за да не плащат данъка, то правителството ще спечели и от това.

Вече е решено да се увеличи данъкът върху продажбата на имот. От 2014 година приходите от продажба на имоти на цена от 100 до 150 хиляди евро ще се облагат с още 3%, освен вече въведения данък от 34.5%, предаде БЛИЦ.

Оланд: Кризата в еврозоната вече е зад гърба ни

Френският президент Франсоа Оланд заяви в Осло, че "кризата в еврозоната вече е зад гърба ни", подчертавайки всички усилия "за разреш...

Ако имотът струва над 150 хиляди евро, то допълнителния данък вече ще е 5%. Така за продаващите скъпи имоти налогът ще достигне 40%. Правителството очаква от новите данъци в хазната да постъпят около 300 милиона евро.

Според министрите тези допълнителни тежести са вид социална справедливост, тъй като облагат богатите с повече данъци, отколкото по-бедните граждани на страната.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com