Гей сватби във Вашингтон

7901
Гей сватби във Вашингтон

Десетки еднополови двойки се врекоха във вярност в градския съвет на Сиатъл в неделя - първия ден, в който това е възможно, след като миналия месец щатите Вашингтон, Мейн и Мериленд разрешиха чрез общонароден вот бракосъчетанията между хомосексуалисти, предаде Ройтерс.

Стотици гости и доброжелатели не се изплашиха от студа и дъжда и дойдоха, за да приветстват младоженците. Някои от тях хвърляха ориз, други правеха сапунени балони, трети им подаряваха цветя.

Брачните церемонии бяха наблюдавани от кмета на Сиатъл Майк Макгин, дългогодишен поддръжник на еднополовите бракове, предаде Mediapool.

"Колко прекрасно нещо е да можеш да подкрепиш обвързването на тези двойки и да възвестиш началото на едно ново гражданско право", заяви за Ройтерс Макгин.

140 двойки бяха регистрирани за бракосъчетание в неделя в градския съвет на Сиатъл. Подобни сватби имаше и в целия щат.

Законът, позволяващ еднополовите бракове, влезе в сила в четвъртък, когато стотици нетърпеливи хомосексуални двойки се наредиха на опашка, за да подадат заявления за сключване на брак. Първите легални еднополови бракосъчетания започнаха в неделя след изтичането на изисквания за всички сватби тридневен период на изчакване.

Първата еднополова двойка, сключила брак в щата Вашингтон, бяха лесбийките Сара и Емили Кофър. Двете имат 9-месечна дъщеря, родена от едната от тях и осиновена от другата.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com