Хванаха съдия на делото срещу Брайвик да си реди пасианс

5076
Хванаха съдия на делото срещу Брайвик да си реди пасианс

Един от петимата съдии по делото срещу Андерш Беринг Брайвик, един от най-жестоките масови убийци в историята, беше изненадан днес от телевизионните камери, докато подрежда пасианс на компютъра си в разгара на съдебното заседание, предаде БГНЕС.

Снимка на екрана на компютъра, публикувана на сайта на в. "Верденс Ганг" показва как Ернст Хенинг Ейлсен, един от тримата помощник-съдии, които съдействат на двамата професионални магистрати, реди пасианс, докато един от свидетелите, шведският проф. Матиас Гардел, дава показания.

"Съдиите следят внимателно какво се говори и какво се представя пред съда", заяви пред АФП говорителката на съда в Осло Ирене Рам. "Съществуват различни начини за съсредоточаване", каза още тя и допълни, че Ейлсен не отрича фактите.

33-годишният десен екстремист Брайвик е съден за убийството на 77 души чрез поставяне на бомба близо до сградата на норвежкото правителство на 22 юли 2011 г. и след това откриване на огън срещу стотици млади членове на Работническата партия, събрани на летен лагер на остров Ютьоя.

Редактор: Ая Косарова

В деня на атентатите Брайвик е опитал да изпрати 8 хил. имейла

Обвиненият в тероризъм Андерш Брайвик на 22 юли миналата година е опитал да изпрати по електронната поща близо 8 хил. писма, в които е ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com