Имигрантските размирици в Стокхолм продължават

7090
Имигрантските размирици в Стокхолм продължават

Нарушители на обществения ред подпалиха днес десетки коли и замеряха с камъни полицията на няколко места в Стокхолм, където трети ден има размирици, предаде ДПА. Полицията каза, че е арестувала 8 мъже на възраст между 18 и 22 години. Подпалени са били 30 автомобила, предаде БНР.

В неделя органите на реда застреляха 69-годишен мъж в стокхолмското предградие Хусбю, където 80 процента от 12-те хиляди жители са имигранти и безработицата е висока. Случаят предизвика остра реакция, стигна се до безредици, които впоследствие се разпространиха и в други части на шведската столица, припомня БТА.

Бунт в Стокхолм

Заради застрелян от полицията мъж, в столицата на Швеция Стокхолм избухнаха сериозни безредици. 69-годишният мъж е бил застрелян от по...

Полицията заяви, че служителите й са действали при самоотбрана, след като мъжът е заплашил да ги убие с нож. Според организацията "Мегафонен", която работи с младежи в бедни райони, полицията ненужно използва насилие и произволно взема на прицел имигрантите. Групата смята, че общественото недоволство се засилва от съкращаването на услугите, намаляването на финансирането на училища и затварянето на центрове за младежи.

Министърката на правосъдието Беатрис Аск заяви, че е нужно да се "изкорени насилието и вандализмът". Унищожени са колите на много хора, опожарени бяха детски градини, палят се огньове, младежи започват да вилнеят, каза тя по шведската телевизия и подчерта, че е недопустимо полицаите и персоналът на службите за бързо реагиране да бъдат замеряни с камъни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com