Иран изрази готовност за преговори за ядрената програма

7475
Иран изрази готовност за преговори за ядрената програма

Иран е готов на "сериозни преговори без губене на време" с големите държави за разрешаване на кризата с иранската ядрена програма, заяви новият президент на страната Хасан Рохани на първата си пресконференция, предаде БГНЕС.

"Готови сме на сериозни преговори без губене на време" с държавите от групата 5+1 (САЩ, Франция, Великобритания, Русия, Китай и Германия), заяви Рохани и изрази увереност, че "ако другата страна е готова, безпокойството (на западните страни) бързо ще отпадне".

"Ядрената програма е национален въпрос. Правителството настоява за ядрени права, отговарящи на международните норми. Няма да се откажем от правата на нашата страна, но сме привърженици на диалога и разбирането", допълни Рохани.

"Сигурен съм, че ако другата страна е готова, безпокойството (на западните страни) бързо ще отпадне", каза още той. "В качеството си на президент заявявам, че Ислямската република има сериозна политическа воля да уреди (ядрения) проблем, като запази правата на Иран и в същото време отговори на безпокойствата на другата страна", изтъкна иранският държавен глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com