Италианската мафия с 450 милиона евро по-малко след арести

5988
Италианската мафия с 450 милиона евро по-малко след арести

20 души, за които се предполага, че са част от италианската мафия, са били арестувани от икономическата полиция в страната, съобщи БГНЕС. От тях е иззето имущество на стойност около 450 милиона евро, основно туристически селища в южната част на страната.

Разследването срещу калабрийската мафия Ндрангета, което започва през 2008 година, е помогнало за откриването на присвоеното от няколко криминални групировки. Основните придобивки са в туристическия сектор в южната италианска област, както и няколко международни клона.

Италия си иска парите от Марадона

Италианските данъчни власти отхвърлиха твърденията на адвоката на Диего Марадона, че делото за неплатени данъци срещу клиента му е б...

Сред 20-те арестувани са главно членове на калабрийските мафиотски семейства Морабито и Акино, двама испанци и един британец. "Полицията успя да установи, че членове на калабрийската организирана престъпност и испански предприемачи са създали от 2005 г. истинско "съвместно дружество", чиято цел е реализирането на туристически и жилищни комплекси с недвижими имоти", се казва в комюникето на органите на реда.

Двамата испанци били арестувани в сътрудничество с полицията в страната им, а британският гражданин е задържан в сътрудничество с полицията във Великобритания, съобщава още италианската полиция, без да уточнява къде са били извършени арестите. Британският гражданин "е смятан от британските следователи за близък до ИРА", Ирландската републиканска армия, и дейността му в Южна Италия му позволи да "реинвестира значителни суми пари в нея", уточни същият източник.

Органите на реда са запорирали още десетина фирми, главно в сектора на недвижимите имоти, и петнадесетина туристически селища на стойност 450 милиона евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com