Италианският премиер получи вот на доверие, премина първото изпитание

2298
Италианският премиер получи вот на доверие, премина първото изпитание

При италианския премиер Енрико Лета нещата се развиват бързо. След като премина през първото си препятствие и получи вот на доверие от парламента, сега му предстои нов вот в Сената за одобряване на кризисната му програма. Това пише германското издание "Ханделсблат".

Малко след това пък новият министър-председател ще се качи на самолета, а посоката ще бъде Берлин. Там той ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел. Една от главните теми в разговорите между двамата лидери ще бъде драматичната финансова ситуация, в която се намира италианското правителство.

Новото правителство на Италия полага клетва

Новото коалиционно правителство на Италия днес ще положи клетва. С това  бъде сложен край на двумесечната патова ситуация след пар...

Ляволибералният Лета лесно си осигури доверието на Камарата на депутатите. Той получи 453 гласа „за” и 153 „против”.

Преди вота беше представена програмата на правителството за преборване на дълбоката икономическа криза и застоя в реформите. Наред с решаващите промени, които иска да въведе, Лета акцентира и върху необходимостта от насърчаването на икономическия растеж в европейските държави.

„Без Европа ние губим всичко”, заяви новият премиер, като подчерта, че във времена на криза политиката за растеж не може да чака и че ЕС трябва да подпомогне растежа, без да попречва на стабилизирането на бюджета.

Опорни точки в плана на Лета са мерките срещу високата безработица, предимно сред младежите, политиката по заетостта в полза на жените, данъчните облекчения в трудовия сектор.

Стрелба пред правителствената сграда в Рим, има ранен

Най-малко един човек е ранен при стрелба в правителствената сграда в Рим в момента, когато се полага клетва от новия кабинет на преми...

Новият министър-председател ръководи широка коалиция, към която принадлежи и партията на Силвио Берлускони. Правителството на Лета се приема като последен шанс за предотвратяване на нови избори и намиране на изход от кризата в затъналата в дългове и рецесия страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com