Ким Чен Ир: Трябва да разработваме оръжия

6651
Ким Чен Ир: Трябва да разработваме оръжия
Междувременно, Ким Чен Ун беше назначен за председател на Централния военен комитет на управляващата партия в Северна Корея

Бившият ръководител на Северна Корея Ким Чен Ир, който почина през декември, е написал в завещанието си, че страната трябва да развива ядреното и биологичното оръжие, както и балистичните ракети, пише днес японско списание, предаде БГНЕС.

"Помнете, че постоянното разработване и съхранение на ядрените оръжия, на балистичните ракети и на биологичните оръжия е единственият начин да се запази мирът на Корейския полуостров", пише бившият №1 в Пхенян според седмичника "Шукан Буншун".

Изданието цитира Ли Юн Кьол, ръководител на японската изследователска институция NK Strategic Information Service Centre. Той се е запознал с последната воля на Ким Чен Ир "чрез човек, който е много близък на високопоставен севернокорейски ръководител".

Ким Чен Ир е герой в 73 000 литературни произведения

Над 73 000 литературни произведения, посветени на Ким Чен Ир, са били създадени в Северна Корея през последните 40 години, предаде ИТАР...

"Г-н Ли ни съобщи името и поста на споменатия ръководител и ние преценихме, че информацията, с която той разполага, е достоверна", се казва в статията.

Междувременно, Ким Чен Ун беше назначен за председател на Централния военен комитет на управляващата партия в Северна Корея, предава ИТАР-ТАСС.

Назначаването се проведе по време на 4-та партийна конференция в Пхенян. По-рано Ким Чен Ир заемаше този пост.

 

Жените в Северна Корея наричали Ким Чен-ир свой баща

Жените в Северна Корея наричаха Ким Чен-ир свой баща, пише по повод на Международния ден на жената севернокорейската осведомителна аген...

Редактор: Десислава УШатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com