Маккейн критикува Обама за "ограничените" удари срещу Сирия

7055
Маккейн критикува Обама за "ограничените" удари срещу Сирия

Джон Маккейн разкритикува намерението на президента Барак Обама за предприемане на "ограничени" удари срещу Сирия, настоявайки отново за по-амбициозен военен ангажимент срещу режима на Башар Асад, предаде АФП.

"Явно е, че президентът иска нещо като козметични удари – да пусне няколко ракети и да каже: Ето, реагирахме", каза американският сенатор-републиканец за телевизия Ен Би Си. "Става дума за същия президент, който преди две години казваше, че Башар Асад трябва да си отиде от властта. Същият президент, който твърдеше, че употребата на химическо оръжие е червена линия. Може би тази линия е била премината по някакъв невидим начин", коментира сенаторът.

Маккейн обвинен в расизъм заради "маймуната в Космоса" Ахмадинеджад

Американският сенатор и бивш кандидат-президент Джон Маккейн бе обвинен в расизъм заради свой пост в "Туитър", в който той оприличи ...

Маккейн от месеци настоява да се доставят оръжия на либийските бунтовници и да се въведе зона, забранена за полети. Позицията му се отличава от тази на много американски конгресмени, които се отнасят сдържано съм евентуална военна ескалация.

„Зная, че американците са уморени от войната в Ирак и Афганистан, но мисля, че можем да спечелим, без да излагаме на риск живота на американски военнослужещи”, заяви още Маккейн и призова да бъдат бомбардирани шест летища, използвани от сирийската армия. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com