Малта иска нови правила за нелегалните имигранти

3720
Малта иска нови правила за нелегалните имигранти

Малтийският премиер Джоузеф Мускат поиска днес в Рим нови европейски правила за борба срещу нелегалната имиграция, определяйки като "нетърпима" ситуацията на малкия остров след пристигането на няколкостотин имигранти, предаде БГНЕС.

"Тъй като няма европейски правила за отблъскване или пренасочване на имигрантите към други страни, ситуацията става нетърпима", подчерта премиерът пред журналисти, когато влизаше на среща с италианския си колега Енрико Лета, посветена именно на тази тема.

"Ние бяхме оставени сами и имаме нужда от съгласувана политика. Празните изказвания за солидарност не са достатъчни", добави Джоузеф Мускат.

Британският "бейби бум" се дължи на майките имигрантки

Във Великобритания се наблюдава най-големият „бейби бум” за последните 40 години благодарение на майките имигрантки, пише б...

Съгласно правилата, които в момента са в сила в Европейския съюз хората, търсещи убежище, трябва да останат в първата европейска страна, в която са пристигнали, и да чакат резултат от искането си. В същото време е забранено да се отхвърлят бежанците, без да им е бил даден отговор на молбата за убежище. От началото на година в Малта са пристигнали повече от 1200 имигранти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com