Меркел иска Тимошенко да получи нужното лечение в Германия

5197
Меркел иска Тимошенко да получи нужното лечение в Германия
Белгия също ще бойкотира Европейското първенство по футбол, Полша пък се застъпи за Украйна

Германският канцлер Ангела Меркел иска бившия украинския премиер Юлия Тимошенко да се лекува в Германия. Меркел посочи, че е важно да бъде направено всичко, за да може Тимошенко скоро да получи нужното лечение, съобщава вестник „Ханделсблат”.

Междувременно външният министър Гидо Вестервеле предупреди Украйна, че може да има последици за евроинтеграцията на страната.

Плевнелиев бойкотира Украйна заради Тимошенко?

Президентът Росен Плевнелиев ще бойкотира Украйна. До този извод поне може да се стигне, след като стана ясно че той няма да участва ...

Редица политици призоваха за бойкот на Европейското първенство по футбол в Украйна в знак на протест срещу отношението към Тимошенко. Меркел все още не е решила дали да присъства на мачовете в Украйна.

Белгия се присъедини към страните от ЕС, които ще обявят бойкот на украинската част от финалите на Европейското първенство по футбол през това лято заради отношението на украинските власти към бившия премиер Юлия Тимошенко, предаде РБК.

Белгийският външен министър Дидие Рейндерс заяви, че украинските власти са позволили недопустимо отношение към Тимошенко.

Министърът отбеляза, че Брюксел ще окаже „политически бойкот”. „Ние не можем да оставим без решение проблемите със спазването на основните човешки права в Украйна”, каза Рейндерс.

Виена ще бойкотира Европейското по футбол в Украйна

Всички членове на австрийското правителство решиха да бойкотират мачовете от Европейското първенство по футбол, които трябва да се иг...

В същото време Полша се застъпи за Украйна във връзка с призивите за бойкот на мачовете от европейското първенство по футбол. „Тези призиви са неадекватни на настоящата ситуация в Украйна”, заяви полският президент Бронислав Коморовски и подчерта, че „в Европа е имало случаи на осъждане на президенти или премиери, но никога не се е стигало до бойкот на състезания с такъв мащаб”.

По думите на Коморовски Полша внимателно следи опитите да се развали спортния празник, който ще се проведе както в украинските, така и в полските градове. Той смята за нечестни опитите да се отнеме правото на Украйна да проведе Евро-2012, предаде радио „Ехото на Москва”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com