Милиони японци не искат атомна енергетика

3362
Милиони японци не искат атомна енергетика

Инициаторите на петицията "Довиждане, атомна енергетика", които са си поставили за задача да съберат най-малко 10 милиона подписа до средата на юли, съобщиха днес в Токио, че под петицията вече са се подписали 7,23 милиона японци, предаде БГНЕС.

Кампанията е подкрепена от лауреата на Нобелова награда за литература Кендзабуро Ое и композитора и пианист Рюичи Сакамото. Разследващият журналист Сатоши Камата, твърди, че според 80% от населението на Япония страната може да мине и без атомна енергетика.

Достатъчно електроенергия може да се осигурява и без атомните централи, освен това са възможни допълнителни икономии на енергия, обясняват антиядрените активисти.

"Фич" понижи рейтинга на Япония

Международната рейтингова агенция "Фич" понижи дългосрочния рейтинг на Япония в чуждестранна валута до "А+" от "АА", в местна –...

Повод за предприемането на инициативата стана инцидентът в АЕЦ Фукушима, предизвикан от земетресението и цунамито, опустошили североизточната част на Япония на 11 март 2011 г. След тази катастрофа нивите, горите, реките и морето около района са замърсени и много от жителите му загубиха всичко, подчертават активистите.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com