Мудис наблюдава рейтингите на 114 европейски банки

3738
Мудис наблюдава рейтингите на 114 европейски банки

Рейтинговата агенция Мудис съобщи, че смята скоро да намали рейтингите на 114 европейски банки, сред които и гигантите в сектора, заради кризата в еврозоната и намаляването на рейтинга на редица държави от Стария континент, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Мудис постави под наблюдение рейтингите на големи френски банки (БНП Париба, Сосиете Женерал, Креди Агрикол, Натиксис...), както и на много италиански, испански, британски, германски, австрийски, португалски и скандинавски банки, съобщи агенцията в комюнике.

Сред гигантите в банковия сектор, чийто рейтинг скоро може да бъде понижен, са германските Дойче банк и Комерцбанк, британските Роял банк ъф Скотланд и HSBC, холандската ING, испанската Сантандер и италианската Уникредит.

Италия е най-засегнатата страна с 24 банки, чиито рейтинг може да бъде понижен, следвана от Испания с 21, Франция с 10, Великобритания с 9, Австрия с 8, Дания с 8, Германия със 7, Португалия и Холандия с 6. Заплашени са и банки в Швеция (5), в Словения (4), в Швейцария (2) и във Финландия, Норвегия, Белгия и Люксембург с по една.

На 19 януари Мудис съобщи, че през 2012 г. вероятно ще намали рейтингите на няколко банки в света и най-вече в Европа заради преобладаването на негативни фактори за сектора. Вчера агенцията понижи рейтингите на Испания, Италия, Португалия, Словакия, Словения и Малта и съобщи, че смята да лиши от рейтинга от три пъти А Франция, Великобритания и Австрия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com