Нетаняху: Превантивен удар по Иран ще намали напрежението

5354
Нетаняху: Превантивен удар по Иран ще намали напрежението

Превантивният удар на Израел по ядрените обекти на Иран ще намали напрежението в Близкия Изток. Това заяви израелският министър-председател Бенамин Нетаняху, предаде БГНЕС.

Политиката на Техеран "не е популярна извън пределите на Арабския свят", добави той в интервю за френските медии.

"Няма да разкривам, какво ще направим, а какво няма", заяви той, отговаряйки на въпрос на списание "Пари мач" как Израел ще нанесе удар по Иран в случай на заплаха за своята сигурност. "Но в противовес на скептиците, мисля, че пет минути след израелската атака напрежението в целия регион ще намалее", добави Нетаняху.

"И лидерите на някои съседни на Ислямската република страни, и техните народи прекрасно разбират, че въоръженият с ядрено оръжие Иран представлява заплаха не само за Израел, но и за тях самите", уточни министър-председателят, който е на двудневно посещение във Франция.

Според Нетаняху международните санкции "безспорно подкопават иранската икономика", но "за съжаление не са забавили реализацията на ядрената програма" на Техеран. Израелският премиер е заявил, че по време на днешните си разговори с френския държавен глава Франсоа Оланд ще обсъди "конкретни неща за усилване на санкциите по отношение на Иран".

Западът обвинява Иран, че се опитва да създаде ядрено оръжие, което Техеран отрича. Ислямската република настоява, че развива ядрената енергетика само за мирни цели.

Редактор: Десислава Ушатова

„Аарец”: Нетаняху и Либерман обединиха сили за предстоящите избори

Бенямин Нетаняху смята, че Авигдор Либерман е опасен мъж. Либерман смята, че Нетаняху е жалко извинение за мъж. Но вчера тези двама мъж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com