Обама подкрепи гей браковете

6596

Администрацията на президента Барак Обама официално подкрепи хомосексуалните бракове в документ, депозиран вчера вечерта в американският Върховен съд, който ще бъде разгледан в края на март, предаде АФП.

Забраната на гей браковете в Калифорния нарушава равенството на правата, гарантирано от 14-ата поправка на Конституцията, казват адвокати на министерството на правосъдието на САЩ в депозирания във Върховния съд документ, съдържащ 40 страници.

Диктатът не е по джоба на новия шеф на Пентагона

САЩ не могат да диктуват условия на целия свят. Това заяви новият шеф на Пентагона Чък Хейгъл след встъпването си в длъжност и добави, ...

Франс прес се е сдобила с копие от документа. На 26 март Върховният съд трябва да разгледа жалба срещу забраната за сключване на бракове на хора от един и същи пол в щата Калифорния. На 27 март Върховният съд ще разглежда и дали американският закон за браковете е конституционен. Тази позиция на американската администрация относно еднополовите бракове може да промени нещата в седем други американски щата, освен Калифорния, които дават предимства на семейните двойки пред хомосексуалистите, които живеят в така наречения свободен съюз, като същевременно забраняват на последните да се женят. Американското правителство също така поиска миналата седмица от Върховния съд да отмени текст от своя собствен "законов арсенал", в който бракът е дефиниран на национално ниво като съюз между мъж и жена.

Същевременно американският актьор и режисьор Клинт Истууд се присъедини към стотина членове на Републиканската партия, които изпратиха вчера във Върховния съд на САЩ документ, в който настояват за легализиране на еднополовите бракове, предаде Франс прес.

Сред републиканците, поставили подписа си под призива, има бивши губернатори, депутати, сътрудници на бившия кандидат за президент Мит Ромни и членове на администрацията на Джордж Буш-младши.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com