Оли Рен: Гърция е и ще остане член на еврозоната

4835
Оли Рен: Гърция е и ще остане член на еврозоната

Близо две години след избухването на гръцката дългова криза, страната все още е на ръба на фалита, но еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен смята, че Гърция ще остане в еврозоната, предаде БНР.

В интервю за БиБиСи той заяви, че скоро ще бъде постигнато споразумение между частните кредитори и Атина за опрощаване на част от гръцкия дълг.

Гняв в Гърция срещу решение педофилите да са "хора с увреждания"

Решението на гръцкото правителство да включи педофили, ексхибиционисти и клептомани в списъка с признатите от държавата категории на хо...

"Преговорите за участието на частния сектор по отношение на Гърция продължават и в момента. Те скоро ще достигнат своя финален етап. Вярвам, че ще скоро ще станем свидетели на споразумение между гръцкото правителство и международната общност на кредиторите", каза Оли Рен. Той допълни, че споразумението трябва да е готово през следващите няколко седмици, но не уточни кога точно, нито за какъв процент от дълга става дума.

Еврокомисарят беше категоричен, че Гърция ще остане в еврозоната.

"Гърция не разкри истината за своята икономическа и фискална ситуация през 2011 г., когато беше приета, но Гърция е член на еврозоната и ще бъде член на еврозоната", отговори Рен на въпрос дали Гърция би трябвало да бъде член на зоната с единна европейска валута.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com