ООН: Ал Кайда остава сериозна терористична заплаха

5496
ООН: Ал Кайда остава сериозна терористична заплаха

Макар и разпокъсана и отслабнала" "Ал Кайда" все пак остава значителна заплаха, а групите, свързани с нея продължават да търсят нови мишени, тактики и технологии, се казва в доклад на ООН, предаде БГНЕС.

Според текста, внесен в Съвета за сигурност (СС) на ООН от група експерти на световната организация, лидерът на "Ал Кайда" Айман ал-Зауахири показва малко способности да обедини и ръководи тези свързани с "Ал Кайда" групи. Ръководството на терористичната екстремистка организация, което се намира в граничен район между Афганистан и Пакистан, продължава да публикува декларации, но показва слаби способности да ръководи централизирано операции. Експертите обаче предупреждават, че намаляването на капацитета на "Ал Кайда" и нейната привличаща сила не означава, че заплахите за атаки от нейна страна са изчезнали.

Докладът обръща внимание на факта, че "терористичната пропаганда в Интернет е все по-широка и усъвършенствана". Скорошните атентати в Бостън, Лондон и Париж напомнят, че актовете на насилие от страна на лица и малки групи също продължават да представляват сериозна опасност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com