Опозицията: В Сирия тече революция

4681
Опозицията: В Сирия тече революция

В Сирия тече революция, заяви в Москва лидерът на Сирийския национален съвет (СНС), основна коалиция на сирийската опозиция в чужбина, в началото на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров, предаде БГНЕС.

"Събитията в Сирия не са само разногласия между опозицията и правителството, а революция", заяви Абдел Басет Сайда, сравнявайки положението в страната си с това в Русия при разпадането на СССР през 1991 г.

"Революцията" в Сирия "прилича на това, което се случи в Руската федерация, когато тя пое по пътя на демокрацията", заяви лидерът на Сирийския национален съвет в присъствието на журналисти, допуснати в началото на срещата му с Лавров.

Руският външен министър изрази задоволство от "възможността за директен разговор в този изключително важен период за Сирия" с ръководителя на СНС. Той подчерта, че иска да се възползва от случая, за да "разясни още веднъж" позицията на Москва за сирийската криза и призова за "диалог" между страните в конфликта.

Русия, която е съюзник на Дамаск, блокира всички резолюции на ООН, осъждащи репресиите, и отказва да прекрати подкрепата си за режима, въпреки критиките на международната общност.

Редактор: Сияна Любомирова

Сирийската криза показа лимита на турската мощ

Изглежда, че Турция по-лошо лае, отколкото хапе. Попитайте сирийците, които свалиха турски разузнавателен самолет на 22 юни и им се ра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com