Опозиционен лидер обвини Моралес, че има дете от непълнолетна

3275
Опозиционен лидер обвини Моралес, че има дете от непълнолетна

Един от лидерите на боливийската опозиция Самуел Дориа Медина обвини президента Ево Моралес, че е има дете на непълнолетната дъщеря на един от своите министри. Това обвинение бе остро опровергано от вицепрезидента Алваро Гарсия пред медиите, предаде БГНЕС.

На 6 август Дориа Медина заяви в своя блог в "Туитър": "Това, че Моралес е баща, само по себе си не е новина, но че майката е непълнолетна, води до усложнения. Попитайте майката на непълнолетната - Немесия Ачаколо /министър на икономическото развитие/. Неуспелият кандидат за поста президент и лидер на дясноцентристката опозиционна партия Национално единство впоследствие продължи да поддържа обвиненията си в телевизионна емисия с голяма зрителска аудитория.

"Всичко, което той твърди, е смешно и разочароващо, това е лъжа, позор и клевета", реагира незабавно вицепрезидентът Гарсия.

Според него Дориа Медина трябва да даде доказателства или да се извини, но засегнатият от своя страна обясни, че ще остави правосъдието да разследва това, без да се меси.

Моралес ще пази националните паркове от засаждане с кока

Боливийският президент Ево Моралес обяви, че ще създаде т. нар. "зелена бригада", която ще има за цел да спре експанзията на отглежда...

52-годишният Моралес е първият президент от индиански произход на Боливия. Той бе избран през 2006 и преизбран през 2010. Той не е женен, но има две дъщери, които живеят с майките си.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com