Уникална операция в Токуда

43689
Уникална операция в Токуда

58-годишен мъж от Русе с 3 килограма тумор в черния дроб беше опериран успешно от хирурзи на МБАЛ "Токуда Болница София", съобщиха за Actualno.com от болницата.

Изключително сложната интервенция бе извършена от проф. Радослав Гайдарски, който е част от екипа на Първа хирургична клиника в японската болница. С прецизно образно изследване се установява наличието на огромен тумор на черния дроб на пациента. Проф. Радослав Гайдарски, който е един от водещите български чернодробни хирурзи, се решава да извърши операция въпреки изключително сложност на интервенцията. В противен случай растежът на тумора би засегнал необратимо жизненоважният орган и би поставил пред сериозен риск живота на мъжа.

"Операцията премина успешно, независимо от тежкото оперативно поле. Успяхме да отстраним тумора, който обхващаше целия десен лоб на черния дроб на пациента", съобщи проф. Гайдарски. Той допълва, че екипът на Първа хирургична клиника реално е премахнал пет от всичките осем сегмента на жизненоважния орган, отстранен е чернодробният канал и е направена реконструкция със здравите сегменти на черния дроб". Според изтъкнатия специалист, по сложност тази операция би могла да се сравнява на чернодробна трансплантация и изключително рядко хирурзите се решават да оперират такива пациенти поради високия риск от усложнения.

В момента пациентът е стабилен и се възстановява бързо. Предстои да бъде изписан и да се прибере в къщи при своите близки, като ще посещава Токуда Болница за контролните си прегледи.

Първа хирургична клиника е една от водещите клиники на японската болница, в което се извършва целият обем оперативни интервенции на органите, разположени в коремната кухина. Клиниката е специализирана и в извършването на комплексна онкологична хирургия, за което спомага колаборацията с останалите структури на Токуда – образна диагностика, клинична патология, хематология, онкология, лъчетерапия, физикална терапия и рехабилитация.

Редактор: Иво Георгиев

Токуда Болница откри детска хирургия

Лекарите ще консултират и приемат деца, нуждаещи се от хирургично лечение, по НЗОК, съобщиха от болница "Токуда". Токуда разкри Детска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини