САЩ отхвърлиха обвиненията за участие в заговор във Венецуела

5702
САЩ отхвърлиха обвиненията за участие в заговор във Венецуела

САЩ категорично отхвърлиха обвиненията за участие в какъвто и да е заговор срещу венецуелския опозиционен лидер Енрике Каприлес, предаде АФП.

„Позволете ми да го кажа напълно ясно. САЩ категорично отхвърлят обвиненията за каквото и да е участие на американското правителство в какъвто и да е заговор за дестабилизиране на венецуелските власти или за нараняване на когото и да е във Венецуела”, заяви говорителят на Държавния департамент Виктория Нюланд.

Обрат във Венецуела: Няма да балсамират Чавес

Властите във Венецуела обявиха, че по всяка вероятност ще се откажат от идеята починалият наскоро президент Уго Чавес да бъде балсам...

Каприлес, който бе победен на изборите през октомври от починалия лидер на Венецуела Уго Чавес, се кандидатира на предстоящите през април президентски избори, на които ще се бори с изпълняващия длъжността държавен глава Николас Мадуро.

Мадуро през почивните дни заяви пред частна телевизия, че САЩ са планирали нападение с цел „да обвинят правителството и да създадат хаос във Венецуела”. Той обвини ЦРУ и Пентагона, както и бившите американски дипломати Роджър Нориега и Ото Рейх, че са планирали заговора.

Чрез убийството на неговия политически опонент и лидер на опозицията, според Мадуро се цели да се предизвика преврат преди изборите на 14 април.

Мадуро каза, че планът е смъртта на опонента му да бъде хвърлена върху правителството на Венецуела и така „венецуелците да бъдат изпълнени с омраза”, докато се готвят да гласуват на изборите след смъртта на Уго Чавес, предаде Ройтерс.

Венецуелските власти официално ще разследват версията, че Уго Чавес е бил отровен

Венецуелските власти възнамеряват да започнат официално разследване на версията за възможното отравяне на президента Уго Чавес. Това ка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com