Скандални разкрития за скаутското движение в САЩ

8904
Скандални разкрития за скаутското движение в САЩ

Сексуални посегателства сред скаутите в САЩ разкри Върховният съд на щата Орегон. Това стана възможно след като излязоха наяве редица поверителни документи. Хиляди страници свидетелстват за педофилии и всякакви други перверзии на изтъкнати ръководители на скаутското движение, предаде КРОСС.

За двайсетгодишния период между 1965 г. и 1985 г. са обвинени над 1200 души, упражнявали сексуално насилие над поверените им деца, сочи тайната информация. Стотици млади скаути били изнасилвани по време на лагерите.

Някои от ръководителите-изверги вече били получили присъди и въпреки това се задава нова вълна от съдебни процеси и бурен обществен гняв срещу тях.

Уплашени от разкритията, от организацията "Бой Скаутс ъф Америка", които дълго са се борили документите да бъдат покрити, се принудиха да се извинят на жертвите. Това обаче едва ли ще потуши гнева на обществото.

Основите на скаутската организация са поставени през 1907 г. от сър Робърт Стивънсън Смит Бейдън-Пауел в Англия. Скаутското движение вече наброява повече от 28 милиона деца и юноши в многобройни клубове и организации по света, включително и България. Около 30 клуба имат нашите скаути в страната, както и няколкостотин последователи.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com