Срещата на Тръмп и Ким Чен Ун може и да е в Европа

1818
Срещата на Тръмп и Ким Чен Ун може и да е в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Има вероятност срещата на високо равнище между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун да се проведе на територията на Швейцария, съобщава телевизия NBC.

Позовавайки се на свои източници, телевизията съобщава, че представителите на САЩ и Северна Корея все още не са решили окончателно къде да се проведе срещата между двамата държавни ръководители. Първоначално те са разглеждали възможностите за Пекин, Пхенян и Улан Батор, но по-късно са ги отхвърлили "от съображения за сигурност".

Директорът на ЦРУ и евентуален държавен секретар на САЩ вече се е срещал с Ким Чен Ун

Директорът на ЦРУ Майк Помпео, който американският президент Доналд Тръмп опитва да назначи за държавен секретар на САЩ, но все още ням...

"Поради тази причина американските официални лица решиха да се насочат към по-неутрални зони, желателно в Европа, като един от най-предпочитаните варианти е Швейцария", отбелязва медията.

По-рано агенция Bloomberg заяви, че Швеция също е една от най-възможните локации за личната среща между Тръмп и Ким, тъй като страната представлява едновременно интересите и на САЩ, и на КНДР.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп смята, че срещата му със севернокорейския лидер ще се проведе "през следващите седмици". В съвместно изявление с японския премиер Шиндзо Абе Тръмп посочи още, че САЩ ще продължат да оказват максимален натиск върху Пхенян до момента, в който Пхенян не прекрати изцяло ядрената си програма.

Тръмп обяви и, че ще си тръгне от срещата с Ким Чен Ун, ако тя му се стори неплодотворна. "Мисля, че това ще бъде една изключително успешна среща. Все пак ако смятахме, че няма да бъде такава, нямаше и да я провеждаме. Ако обаче срещата, на когато ще присъствам лично, се окаже неплодотворна, ще я напусна с цялото си уважение", каза американският лидер.

САЩ и Япония не искат поетапно, а пълно ядрено разоръжаване на КНДР

Японският премиер Шиндзо Абе и президентът на САЩ Доналд Тръмп смятат да съгласуват стратегия за водене на преговори със Северна Коре...

По време на пресконференцията с Шиндзо Абе държавният глава на САЩ увери японския премиер, че възнамерява да направи всичко възможно, за да освободи японците, отвлечени и задържани в Северна Корея. Той отбеляза, че вече се е срещнал със семействата на японските граждани, "отвлечени от севернокорейския режим". "Ние често обсъждаме това. То е наистина важно за вас. Затова ще направим всичко възможно да ги върнем в Япония. Обещавам", категоричен беше американският президент, обръщайки се към Абе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

САЩ: Граничният пункт "Керем Шалом" ще бъде отворен утре

Нетаняху отхвърли предложението за прекратяване на огъня в Газа

Си Дзинпин към Макрон за войната в Украйна: Против сме да ни се прехвърля отговорност

ООН за затварянето на граничния пункт Рафах: Газа има гориво само за един ден

Масово нападение с нож за пореден път в Китай, има убити

Израелската армия превзе Рафах - единствената точка за официално преминаване между Газа и Египет (ВИДЕА)

Започва се: Израелската армия влезе с танкове в Рафах и издигна знамена (ВИДЕО)

Примирие в Газа: Предложението, с което "Хамас" се съгласи

В Индия започва третата фаза от общите избори

Загинали и ранени при въздушни удари по Рафах

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com