Страните от ЕС отзовават посланиците си от Беларус

3546
Страните от ЕС отзовават посланиците си от Беларус

ЕС отзовава от Беларус за консултации посланиците на всички свои страни членки, след като беларуското правителство поиска страната да напуснат посланиците на ЕС и на Полша, предаде АП.

Това се казва в съобщение на върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън, разпространено снощи, няколко часа след като беларуското външно министерство заяви, че посланиците на ЕС и на Полша трябва да напуснат страната заради новите санкции, наложени от ЕС на беларуски официални лица.

Лукашенко обеща политически реформи в Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че след анализ на "световните тенденции" планира политически реформи в бившата с...

Съветът на ЕС по външна политика гласува да се добавят още 21 имена към списъка на около 200 беларуски служители, за които има забрана да влизат в страни от съюза заради нарушаването на правата на човека в Беларус.

В съобщението на Катрин Аштън се посочва, че решението за отзоваване на посланиците от Минск е взето "в знак на солидарност и единство" на заседание на постоянните представители на страните членки на ЕС в Брюксел, предаде ИТАР-ТАСС. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com