Световните агенции: Опасността от фалит на Гърция не е избегната

4543
Световните агенции: Опасността от фалит на Гърция не е избегната

Гърция гласува новото споразумение за втори заем, но това не означава, че се е спасила, тъй като има много пречки, които трябва да бъдат преодолени. Така световните агенции коментират гласуваните в неделя нови мерки за икономии от гръцкия парламент.

Оценките се правят и с оглед на планираното за утре ново заседание на Еврогрупата, което ще бъде посветено на Гърция, съобщават гръцките медии.

Предсрочни избори в Гърция през април

Предсрочните парламентарни избори в Гърция ще се състоят през април, съобщи говорителят на гръцкото правителство Пантелис Капсис, ден...

Гърция призна, че въпреки гласуваното ново кредитно споразумение от гръцкия парламент, остават много неща да бъдат направени, за да бъдат убедени ЕС и МВФ да спасят страната, отбелязва Ройтерс, като подчертава, че "подозрителният Европейски съюз е поискал от ръководителите на двете партии - ПАСОК и Нова демокрация, останали да подкрепят коалиционния кабинет на Пападимос, да поемат в писмен вид ангажименти до утре, а именно, че решенията за съкращения на заплати, пенсии и работни места ще бъдат приложени и след изборите, планирани за април".

Евентуално излизане на Гърция от еврозоната би предизвикало икономически и кредитен хаос, заяви френският външен министър Ален Жупе. Според него това, което се иска от Гърция, е много трудно и много болезнено, предаде радио Атина.

Жупе изрази разбиране относно тревогите и реакциите в Гърция, но смята, че гласуваните от гръцкия парламент нови мерки за икономии трябва да се реализират, за да се стабилизират борсовите пазари и икономическата криза да бъде овладяна. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com