Тимошенко подложена на тормоз в затвора

4156
Тимошенко подложена на тормоз в затвора

Украинската опозиционерка Юлия Тимошенко, която е в затвора от август м. г., има здравословни проблеми, дължащи се на лошо отношение, заяви чешката евродепутатка и лекарка Сузана Ройтова в телефонно интервю за агенция CTK, предаде БГНЕС.

"Те я лишиха от патериците и спряха лечението й с аналгетиците", заяви Ройтова, която успяла да се запознае с медицинския картон в Украйна на Тимошенко от ноември м. г. Тя "беше подложена на дълги разпити, продължаващи по няколко часа. Тя е истински измъчена", допълни Ройтова.

Бившата чешка министърка на здравеопазването пристигна в Украйна в неделя, за да изготви доклад за здравословното състояние на Тимошенко, който ще представи на Европейския парламент. Украинските власти обаче не й разрешиха да посети бившата украинска премиерка.

Тимошенко, която се намира в затвора от август, първоначално в Киев, а след това в Харков, беше осъдена през октомври на седем години затвор за злоупотреба с власт, докато била премиер. Делото й предизвика криза в отношенията между Киев и ЕС, който смята, че Тимошенко е била арестувана по политически причини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com