Южна Корея: Северът ще изчезне, ако ни нападне

10395

Ако Северна Корея нанесе превантивен ядрен удар по Южна Корея, то севернокорейският режим ще изчезне от лицето на Земята. Това се посочва в разпространено днес изявление на южнокорейското министерство на отбраната, предаде агенция Интерфакс.

„Ако Северна Корея нанесе ядрен удар по Южна Корея, режимът на Ким Чен Ун ще бъде изтрит от лицето на Земята”, се казва в изявлението.

Северна Корея заплаши с термоядрена война

Севернокорейска държавна медия засили още повече войнствената риторика, като отправи заплахи за „термоядрена война” на фона...

Реакцията на Сеул последва след отказа на Пхенян да спазва всички споразумения с Южна Корея за взаимно ненападение.

Северна Корея „отменя всички споразумения за примирие, сключени между нея и южната й съседка”, гласи изявление на Комитета за мирно обединение на Корея. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че при най-малката провокация на Сеул в Жълто море, Пхенян ще започне „свещена война за обединяване на родината”.

Китай призова за спокойствие и сдържаност, след като Северна Корея отговори на новите санкции на ООН със заплахи за ядрена война и обещания да се откаже от мирните споразумения.

„Китай призовава всички страни да проявят спокойствие и сдържаност и да избягват действия, които може да доведат до ескалиране на напрежението”, се казва в изявление на китайското министерство на външните работи. Пекин изразява безпокойството си заради създалата се ситуация.

"Pirate Bay" се мести в Северна Корея?

Шведският торент тракер "Пайрът бей" (Pirate Bay), който е лишен от хостинг почти навсякъде по света, заяви вчера, че е приел "виртуалн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com