Уолстрийт загърби кризата, върви към рекорди

2944
Уолстрийт загърби кризата, върви към рекорди

Приятни икономически изненади от Европа и Азия и силни корпоративни отчети на местна почва позволиха на Уолстрийт да продължи изкачването си до непознати доскоро висини.

Китай неочаквано регистрира ускорение на ръста на износа си за април, въпреки че продажбите към САЩ и Стария континент падат. Германия пък се похвали с по-значимо от предвижданото темпо на повишение на индустриалната си продукция и подхрани надеждите, че най-голямата европейска икономика се съживява след кризата.

На Уолстрийт щастливи, че работят отново

Уолстрийт се възползва в четвъртък от добрите китайски и американски показатели за икономиките, които подхраниха оптимизма на инвести...

Инвеститорите се насочиха към акциите на дружествата, чиито печалби са най-пряко зависими от икономиката, като 25 от общо 30 позиции, включени в Morgan Stanley Cyclical Index, приключиха деня на зелено.

За последните пет дни индикаторът е набъбнал с общо 5.7 на сто. Сред най-силно представените индустрии от S&P 500 бяха доставчиците на суровини, технологиите и комуникациите, с повишение от по над 0.7 на сто, предаде БЛИЦ.

В сряда Standard&Poors 500 добави нови 6.73 пункта към стойността си или 0.4% до 1,632.69, а Dow Jones Industrial Average набъбна с още 48.92 пункта или 0.3% до 15,105.12. Технологично ориентираният Nasdaq Composite Index се покатери с 16.64 пункта или 0.5% до 3,413.27.

Около 6.2 млрд. книжа смениха собственика си на пода на щатските борси или приблизително колкото е среднодневният обем на търговия за последните три месеца.

Санди - удар и върху икономиката

Ураганът Санди се придвижва по атлантическото крайбрежие, а Вашингтон, Ню Йорк и Бостън се подготвят да посрещнат удара. Американските...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com