В Германия: Гърция да започне да плаща заплатите в драхми

5900
В Германия: Гърция да започне да плаща заплатите в драхми

Гърция трябва да започне да плаща част от пенсиите и държавните заплати в драхми в рамките на постепенното излизане от еврозоната, настоява водещ германски депутат, предаде радио „Скай”.

Генералният секретар на Християнсоциалния съюз (ХСС) Александър Добринд смята, че на Гърция ще й бъде по-добре извън еврозоната.

Бил Клинтън: Гърция може да преодолее кризата

Бившият американски президент Бил Клинтън настоя, че Гърция може да преодолее кризата, пише „Катимерини”. Клинтън същевреме...

„С Гърция стигнахме до края на пътя. Не трябва да има още помощ за Атина. Страна, която няма волята да изпълни условията, или не може да го направи, трябва да получи шанс извън еврозоната”, каза Добринд в интервю за вестник „Ди Велт”.

Думите на генералния секретар на ХСС подчертават недоволството на Германия от неуспеха на Атина да изпълни поставените цели за реформи.

Следващият транш от помощта на еврозоната за Гърция е малко вероятно да бъде изплатен преди септември. Това заяви Европейската комисия (ЕК), пише „Катимерини”. ЕК отбеляза, че международните кредитори трябва първо да завършат оценката на гръцките реформи, които изостават далеч от графика.

„Решението за следващия транш ще бъде взето само, когато настоящата оценка бъде завършена”, заяви говорител на ЕК на регулярен брифинг с медиите.

Меркел твърдо против трети спасителен пакет за Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел е против отпускане на по-нататъшна финансова помощ за Гърция, пише „Зюддойче цайтунг”. Г...

„През последните няколко месеци имаше значителни забавяния в изпълнението на програмата заради двойните парламентарни избори през пролетта”, добави говорителят.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com