Все повече съкращенията за Гърция

3619
Все повече съкращенията за Гърция

Гърция иска да съкрати разходите си с 14,5 млрд. евро, а кредиторите настояват за по-мащабни икономии, пише австрийският в. „Тиролер тагесцайтунг”.

Същевременно, битката за повече помощни средства за затъналата в дългове държава минава на следващо ниво. След едноседмична пауза, вчера тройката продължи с проверките си. Експертите от МВФ, ЕЦБ и ЕС се срещнаха вчера първо с финансовия министър Янис Стурнарас, а след това обсъдиха плановете за икономии с гръцкия премиер Андонис Самарас.

ФАЦ: Антиславянски промивки на съзнанието в Гърция

През 1991 г. гърците бяха обзети от мистериозна болест, от която страдат и днес. Причините за появата на "македонската истерия" и ант...

Размерът на антикризисните съкращения в бюджета става все по-голям. След като в последно време ставаше въпрос за икономии на стойност 11,5 млрд. евро, вече започва да се говори за 13,5 млрд. до 14,5 млрд. евро. А Самарас се бори да получи зелена светлина от тройката кредитори колкото е възможно по-скоро.

Представителите на „тройката” отказаха коментар след двучасовата си среща с финансовия министър Янис Стурнарас. Самият министър посочи, че представителите на международните кредитори са поискали подробности по мерките за икономии в размер на 13,5 милиарда евро, предложени от коалиционното правителство.

Последвалата среща на премиера Андонис Самарас с „тройката” приключи само за 35 минути, което породи спекулации, че преговорите са достигнали до задънена улица.

Редактор: Яна Баярова

Съмнително убийство обтегна отношенията Скопие - Атина

Новината за непотвърденото убийство на македонски студент в Солун повиши напрежението между Гърция и Македония, предаде БГНЕС. Рано вч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com