Закриват ОЛАФ и създават Европейска прокуратура

16442
Закриват ОЛАФ и създават Европейска прокуратура

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ ще се влее в структурите на бъдещата Европейска прокуратура след месец, съобщи председателят на службата Джовани Кеслер по време на провела се в София конференция.

Европейската прокуратура ще бъде изцяло нова структура в съдебната система на Европа. Дейността ú ще бъде свързана с разследването на финансовите престъпления на територията на Европейския съюз.

Меркел предлага ранно пенсиониране

Германският канцлер Ангела Меркел предложи да се въведе ранно пенсиониране, за да може да се реши проблемът с младежката безработица, ...

Бъдещият съдебен орган ще използва по най-добър начин съществуващите структури и експертни институции като ОЛАФ, Европейската мрежа за съдебно сътрудничество (Евроджъст), европейската полицейска организация (Европол) и др.

Кеслер подчерта, че компетенциите на ОЛАФ ще съвпадат изцяло с тези на Европейската прокуратура, предаде БЛИЦ.

Евроджъст и Европол ще продължат да съществуват, за разлика от ОЛАФ. Българската прокуратура подкрепя създаването на този орган и счита, че такава институция трябва да бъде създадена, каза от своя страна българският обвинител номер едно Сотир Цацаров.

Много държави-членки на ЕС, сред които и България, дадоха своето съгласие за създаване на Европейска прокуратура, защото осъзнаха нуждата от това, коментира Джовани Кеслер.

Най-големите в ЕС съвместно ще се борят с укриването на данъци

Министрите на финансите в шестте най-големи икономики в ЕС взеха решение съвместно да се борят с укриването на данъци, предаде Би Би Си...

Службата ще има правомощията да подслушва и да използва специални разузнавателни средства (СРС-та), но ще се съобразява със законите в съответните държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com