Сантош: Малко по-добри сме от Коста Рика

7877
Сантош: Малко по-добри сме от Коста Рика
Снимка: Getty Images/Guliver

С голям оптимизъм, подкрепен с промяна в тактиката, ще излезе европейският шампион от 2004 г. - Гърция, срещу изненадата на Мондиал 2014 - Коста Рика. Наставникът на "елините" Фернандо Сантош вярва, че отборът му е "добър колкото съперника, а дори малко повече".

Преди сблъсъка тази вечер от 23.00 часа Сантош признава, че ще скъса с традицията да залага на защитната философия и ще насърчи атакуващата игра в осминафинала.

Коста Рика ще изненадва Гърция с бърз гол в 1/8 финала

Отборът на Коста Рика продължава подготовката си за осминафиналния мач срещу Гърция от световното първенство. Пред сайта на ФИФА един о...

"Този път ще скъсаме с традициите. Ще атакуваме колкото можем, защото Коста Рика е много организиран тим и трябва да ги поставим под напрежение. Ние искаме да продължим напред, добри сме колкото противника, а дори и малко повече. Нашата цел е да направим нова една крачка на това Световно. Това е добра възможност да направим история още веднъж", обяви Сантош.

Той разкри, че има вероятност Гърция да започне с Орестис Карнезис под рамаката на вратата. Титулярният страж се контузи по време на последния мач в групата срещу Кот д'Ивоар в 24-ата минута.

"Той си тренира нормално в последните дни. Ако медицинският щаб ни даде зелена светлина, ще започне като титуляр", разкри специалистът.

Гърция не спа: Вие сте богове!

"Вие сте богове", гръмна гръцкият вестник "Протатлитис" за футболистите, които нокаутираха Кот д'Ивоар с 2:1 в среднощна драма. За първ...

Фернандо Сантош призна, че съперникът в тазвечершния мач му напомня на неговия отбор, по времето когато спечели трофея на Евро 2004.

"Те спечелиха "Групата на смъртта", тяхното класиране разби всички очаквания. Имаше три световни шампиона в една група, но Коста Рика се изправи срещу всички тях. Малко ми напомнят Гърция от 2004. Защото никой не ги брои. И поради тяхното историческо за момента представяне, неи също сме длъжни да се съобразим с тях. Обичам онзи отбор от 2004-а година. Те са като водата под моста, която винаги можеш да погледнеш, ако забравиш къде си. Мисля, че можем да се доближим до статута на онези играчи", уверен е той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com