Автомобилът на НСО, който ползва Лозан Панов, е бил с развити болтове

5063
Автомобилът на НСО, който ползва Лозан Панов, е бил с развити болтове
Снимка: БГНЕС

Автомобилът на Националната служба за охрана (НСО), който ползва председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, е бил с липсващи и развити болтове.

За този инцидент Панов е уведомил президента Румен Радев, с когото днес се среща по въпроси за съдебната реформа, информира изданието "Правен свят"

Панов поиска пред президента свикване на Велико Народно събрание

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се обяви за изваждане на прокуратурата от съдебната власт и поставянето й като ра...

Миналия четвъртък, след заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, шефът на ВКС отпътувал с автомобила на НСО за Берковица, където присъствал на встъпването в длъжност на новия председател на районния съд Юлита Георгиева. По пътя натам Панов и шофьорът му чули странен шум, но не успели да установят откъде е. Вече на връщане спрели в малко населено място и тогава шофьорът видял, че на задната лява гума липсват два болта, а други три са развити.

От ВКС уведомили с официално писмо шефа на Националната служба за охрана Ангел Антонов, а той се чул по телефона и с Лозан Панов. Доклад за инцидента е написал и шофьора на Панов, който е служител на НСО.

Случаят се изяснява от Националната служба за охрана.

Днес след срещата с Радев председателят на ВКС каза пред медиите, че държавният глава е проявил разбиране към този инцидент и очаква реакция.

Президентът се среща с Лозан Панов, обсъждат съдебната реформа

Президентът на Република България Румен Радев и председателят на ВКС Лозан Панов ще обсъдят продължаването на съдебната реформа. По мо...

Actualno.com припомня, че на срещата с президента Лозан Панов поиска свикване на Велико народно събрание за изваждане на прокуратурата от съдебната власт и поставянето й като равно отдалечена институция.

В разговора, който продължи около час, Панов коментира, че това се налага, за да може прокуратурата да бъде контролирана. Той подчерта, че това може да стане след свикване на Велико Народно събрание, за да бъде променена Конституцията. Затова председателят на ВКС е настоял държавният глава да инициира консултации за свикването му.

Той отново заяви, че "ЦУМгейт" показва, че съдебната реформа е мимикрия и трябва да се развие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com