Мутафчийски не издържа на напрежението: Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! (ВИДЕО)

29109
Мутафчийски не издържа на напрежението: Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! (ВИДЕО)
Снимка: Министерски съвет

Нервите на генерал Мутафчийски не издържаха в телевизионно интервю с Миролюба Бенатова. То бе взето в "ALTERNATIVATA" по TV1 - предаване, което бе създадено от Милен Цветков и Генка Шикерова. 

"Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! Ей ще видиш!", заяви Мутафчийски, стана и приключи разговора с Миролюба Бенатова.

Преди този драматичен финал обаче остават някои въпроси. На първо място - защо Мутафчийски дава това интервю и каква точно е целта на интервюто. На второ - видим с просто око монтаж на кадри в много моменти от цялото интервю, както и разминаване на звук и картина на определени места, което може и да се дължи на записа във Facebook, но е възможно и да не е така. И много моменти, в които не се вижда лицето на Бенатова, докато се чува гласът ѝ с поредния въпрос.

"Вие насъсквате и говорите небивалици по медиите. Абсолютно небивалици. До такава степен, че направо... Медиите, вие включително и с вашите сега упорити въпроси, които говорим за пробойни в системата. Системата, която реши всичките проблеми, които се явиха на базата на други неща! Говорите глупости, обезценявате толкова труд", каза той пред Бенатова. 

Мутафчийски заяви, че един град с доктори е бил заразен в Испания - общо над 30 000 души и допълни, че сме държавата с най-малко лекари на глава от населението, а 11% от тях са заразени - за нас "испански вариант" е немислим. Имаме и голям брой застаряващо лечение.

Генералът каза още че системата успява да проследи 2069 доказани случая и попита - на това ли викате скапана система? 

"Докато мрат моите колеги, вие се занимавате с глупости и с едно моливче ми изчислявате глупости", обърна се той към Бенатова, визирайки тези относно това, че колкото повече тестове правим, толкова повече болни (можем да) откриваме. На повечето въпроси, свързани с проблеми в системата, генералът отговаряше, че тя прави грешки, но работи и не се съгласяваше, че това значи "пробойни". Той обърна специално внимание на решението да бъдат затягани мерки при три дни поред със 100 и повече случая на заразени с коронавирус, което, по думите му, е израелски подход - независимо от колко на брой тестове бъдат "хванати" 100 и повече разболели се.

"На 35та минута започва интервюто с ген. Мутафчийски. Срещнахме се вчера, в края на извънредното положение. Срещата беше извънредна, непланирана. Предния ден поисках от министерството на здравеопазването да ми съдействат за интервю с някого от щаба, по повод конкретен сигнал за искане на негативен ПСР тест срещу планов прием в болница. От МЗ ме препратиха към Министерския съвет. Оттам, през пресцентъра и по каналния ред, направих същото искане, следствие, на което няколко часа преди интервюто получих потвърждение. Нямаше как да питам само за конкретния случай. Факт е, че Мутафчийски прие да отговаря и на други въпроси. Как и дали отговори по същество, вече е друга тема. Благодаря за интереса към работата ми. На него му благодарих за търпението, въпреки че накрая си тръгна преди да сме приключили разговора официално", написа Бенатова във Facebook.

Цялото видео вижте тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

БДЖ вдига цената на билетите

Направиха нови записи на химните на България и Европа

Прогноза за времето - 7 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 6 май 2024 г.

Отиде си председателят на "Обединени земеделци" Петя Ставрева

"Голямото пътуване": Адски задръствания при магистрала "Струма"

Започна Светлата седмица

Добра новина: Събрани са парите за лечението на 11-годишния Дени

На 250 м височина с 600 км/ч: Изтребители МиГ-29 прелетяха над София

За празника на армията: Три самолета МиГ-29 ще прелетят над София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com