Данък уЙкенд

12696
Данък уЙкенд
Снимка: БГНЕС

На практика данъчните служители няма да могат при проверка да преценят дали използваш служебна вещ за лични нужди. Това стана ясно от обясненията на финансовия министър Владислав Горанов относно т.нар. данък „уикенд”, който го прекръсти на данък „всеки ден”.

Коментар на редактора

Метла за корумпираните в митниците

Обръщам се към Бойко Борисов, защото накрая в тази държава той взема решенията. Ако не се отмени идеята да се затвори „Капитан Ан...

Какъв е смисълът от данък, който не можеш да събереш? Според Горанов идеята била да се ловят големите нарушители, при които явно имало престъпване на закона.

Чудесно – само дето това ще става при субективна преценка. А в България отлично знаем как служителите на реда по субективна преценка гонят и глобяват едрите риби за нарушения. Горе-долу както националният ни отбор по футбол борави с топката.

Ясно е – законовата промяна си е чиста проба инструмент за изнудване. След като правителството не може да бяга от дълговете в редица сектори, на първо място тия в енергетиката, трябват пари. Да се вземат външни заеми е до време – остава да се изтупа брашненият чувал т.е. данъкоплатецът. И какъв кеф – вече има мъглява норма, за която всеки данъчен инспектор да се хване. Хем пари ще се прибират, хем ще се натискат неудобни, че ще им приберат пари, ако не слушкат. Два заека с един куршум – мечта. Обръщайте джобовете или обръщаме дебелия край на тоягата – вие избирате!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com