История корупционобългарска

5799
История корупционобългарска

ВСС е изчерпал доверието, с което се ползваше в обществото. Това беше лайтмотивът на декларацията на ГЕРБ и Реформаторския блок с искане за оставка на сегашния Висш съдебен съвет. В България корупцията е необуздана, констатира Европейската комисия в новия си доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.

Коментар на редактора

Жалкият плач за образованието дразни отвратително!

Ще отпадат от учебната програма знакови за българския дух, бит и култура произведения като "История славянобългарска", "Хубава си моя г...

На пръв поглед единомислие колко зле са нещата в съдебната система. Но всъщност единомислие няма – има хора, които констатират за поредна година каква корупционна кочина сме, а прасетата в кочината квикват в знак на съгласие и продължават да си ровичкат в изпражненията.

Да излезе точно Цветан Цветанов и да говори за морал в съдебната система е висша форма на нахалство – заради купчината дела срещу него и начинът, по който бяха решени. Ето ТУК можем да си припомним как започна всичко от сагата "История цветанобългарска", когато Цветанов открито коментираше морала на прокуратурата специално, ТУК можем да си припомним промяната на тона през 2014 година, макар и с точните намеци в момента, в който съдът не се съобразяваше с "моралната чистота" на Цветанов, а ТУК, през 2015 година, можем да видим практическия завършек на българското правосъдие, дойде ли ред за силните на деня. И да не забравяме - това беше човекът, който като вътрешен министър четеше декларации от парламентарната трибуна сякаш е съд и последна инстанция (бел. ред. - случаят в Горна Оряховица с омаскарените лекари), а после стана ясно, че само имената на хората в четивото са верни.

С декларацията си за ВСС ГЕРБ и подкрепящата ги част от Реформаторите просто показаха, че нямат воля да управляват сами. Те са като препикано мушкато всеки път, щом Брюксел погледне на криво. И е така, защото добре знаят, че сега те са виновни за ситуацията. Нещо повече - те я създадоха, за да паразитират на наш гръб, след като обещаха, че ще поправят стореното от другите, червени паразити.

Най-голямата грешка на Прехода в България е, че твърде често за политиците се говори с общото "всички са маскари". Така се размива отговорността. А отговорността сега да продължаваме да сме си на това дередже носят съответните управляващи през годините, които си имат имена – много конкретни имена. На Бойко Борисов колко мандата ще му трябват, за да разберем, че той е част от КОЙ? За БСП разбрахме, но и те настояват да ни го напомнят при всеки удобен случай – и днес Валери Жаблянов се изцепи как не било сериозно да се коментира жалката ни ситуация на база публикации в медии. Не е сериозно, защото вестник „Дума” го затворихме ли? Всеки път, щом БСП стигне до управлението, идва национална катастрофа. Затова Борисов изглежда успешен политик – като се сравняваш с БСП, летвата е толкова ниска, че я няма. И да не забравяме – БСП гласува против конституционните промени за съдебната реформа, но ЗА приетото разпределение „съдии/прокурори – политически фигури” в двете камари на новия ВСС, което доведе до мигновената оставка на Христо Иванов и излизането на Радан Кънев от това тотално компроментирано управление. ДПС са ясни, ясни са и слуги като Кунева, Лукарски, като „Атака” в удобни минали и незабравими моменти, ясни са многознайковци като Патриотите, които не можаха да си качат програмата в Интернет преди предсрочните парламентарни избори през 2014 година, но сега смело говорят за електронно гласуване - типичен пример за "на гол тумбак - чифте пищови"?!

Мат'рялът няма да осъзнае защо трябва да подкрепи Радан

Коалицията Реформаторски блок е изчерпана. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев вчера (23 януари), след като обяви официално намерение...

Вече трета година мантрата за „умните и красивите”, която беше създадена от медиите на Пеевски, се припомня всеки път, щом е удобно да има разделение. Само че трагедията на България е, че не останаха достатъчно умни на достатъчно важни позиции, за да я има тази държава. Сега можем да си продължим сладката дрямка до следващия път – след като така и не ни идва на акъла, че трябва да излезем с голямата сопа. Това беше голямата грешка на „умните и красивите” преди вече почти три години – със сопата да се направи лустрацията. Сега ще се надяваме на някоя бяла лястовица и на Неволята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com