Мис на кого му пука?!

11757
Мис на кого му пука?!
Снимка: Pixabay

Преполовихме и тази седмица, но централна медийна тема все още си остава конкурсът за красота на България. Този, за който Жени Калканджиева казва, че всъщност е частен – и е права, не се организира от държавата т.е. с наши пари, та да се припознаваме в избора.

Тонове приказки се изприказваха и тонове енергия се хвърлиха да се обяснява каква Кикимора станала Мис България. Голям праз. Всичко друго ни е наред ли, че да се занимаваме така настървено с един конкурс?

Приватизацията на ГЕРБ смърди на морал

Не искате ли справедливост? Така партията на Бойко Борисов "Граждани за Европейска България" представи своята инициатива за премахване ...

И докато пак караме на хляб и зрелища, далеч по-важни неща от носа на нечия българка ни минават под носа. Например – как правителството упорито действа в посока строеж на АЕЦ "Белене". Проект, за който потрошихме милиарди, даже повдигнахме няколко обвинения (не че ще има някоя голяма акула наказана). Но въпреки това – били сме дали 3 млрд. лева (за рушветите няма официална сметка), давайте да действаме, да не идат зян, внушава Теменужка Петкова, енергийният министър на Бойко Борисов. Каква цена на тока ще ни докара това действие, колко още пари ще трябва да се хвърлят от всички нас, въпреки обещанията как държавата няма да харчи (никой от БАН не каза и дума дали са смятани и разходи за съхранението на ядрени отпадъци)? Абе дай да видим там следващата Мис, то след 30-40 години кой знае какви носове ще им растат - радиацията не прощава.

Сякаш беше преди цял един живот, а не преди само седмица, когато ЕК пак ни каза, че не сме свършили нищо в борбата с корупцията и органзираната престъпност. Обществена реакция – всяко чудо за три дни. И организираните борци за корупция продължават смело напред.

Покрай организираната престъпност, да видим и как се борим с престъпността - например с обира на банкомата в Сапарева баня. Не че е много организирана тази престъпност – говорим за 60-тина хиляди лева, но е показателно как цялата мощ на МВР не стига да бъдат заловени обирджиите. Гонят ги още – две седмици вече минаха. Някой няма ли да им подскаже къде са? Там са, при борбата с корупцията – на .... си лелина. Точно там, където ни е и енергията да се преборим за промяна. И там, където някакви хора се тюхкат как Тамара Георгиева щяла да ни представлява - по-важни са хората, които ни представляват като държава, а при тях картинката е много по-зле от един крив нос!

Автор: Ивайло Ачев

Дори Big Brother може да падне още по-ниско – с Динко

Човек и добре да живее, Big Brother го настига. Или поне така е в България. Колкото и да се пазиш, колкото и да не гледаш, да не четеш,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com