Петролът поевтиня до 83,48 долара за барел

4225
Петролът поевтиня до 83,48 долара за барел
Влияние върху цените на петрола оказаха и данните за състоянието на пазара на труда в еврозоната

Цените на петрола на международните пазари понижиха стойността си на фона на слабите икономически данни от САЩ, Китай и еврозоната.

Юлските фючърси на американски суров петрол тип Light Sweet, търгувани на нюйоркската борса NYMEХ, поевтиняха с 3,05 долара - до 83,48 долара за барел. На лондонската борса ICE юлските фючърси на северноморски суров петрол понижиха стойността си с 3,32 долара - до 98,55 долара за барел, съобщи БГНЕС.

Петролът поевтиня до 91,48 долара за барел

Цените на петрола на международните пазари се понижиха на фона на опасенията на инвеститорите за ситуацията в Еврозоната, предаде БГНЕ...

Като цяло, в последния ден от борсовата седмица "черното злато" поевтиня в рамките на 3,3-3,5% на фона на слабата икономическа статистика от САЩ, Китай и еврозоната. Безработицата в САЩ през май се е увеличила от 8,1% до 8,2%, при прогноза "без увеличение". Броят на работните места в неселскостопанските отрасли се е увеличил с 69 хил., при очакван ръст 150 хил.

Влияние върху цените на петрола оказаха и данните за състоянието на пазара на труда в еврозоната. Нивото на безработица през април в 17-те страни-членки остава без изменения - 11%, като прогнозата бе за понижение. Изнесените данни за Китай също бяха неблагоприятни. Индексът PMI, отразяващ индустриалния ръст на страната, за месец май е 50,4 пункта - най-ниският показател за последните 5 месеца. 

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com