Публикуваха хиляди нови имейли на Хилари Клинтън

5236
Публикуваха хиляди нови имейли на Хилари Клинтън

Хиляди мейли от кореспонденцията на Хилари Клинтън, по времето, когато е била държавен секретар, бяха публикувани от Държавния департамент, съобщи Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Клинтън, която се бори за президентската номинация на Демократическата партия, беше подложена на критики, а личната й поща беше разследвана, след като стана ясно, че я е използвала за служебна кореспонденция докато е била в управлението на страната.

Близо 150 от публикуваните писма, които са в обем на 7000 страници, са били цензурирани, тъй като с част от тях са били обявени от разследващите за класифицирани.

Въпреки това по-голяма част от кореспонденцията засяга ежедневни дейности на работното й място, в това число телефонни разговори и подготовка на графика за деня. Според Асошиейтед прес обаче разкритите имейли показват, че Клинтън и нейните помощници са били напълно наясно с необходимостта от защита на по-чувствителната информация.

Досега повече от една четвърт от имейлите на бившия държавен секретар са публикувани, след като тя сама предостави на Държавния департамент близо 30 000 страници с кореспонденция.

Според последни социологически проучвания скандалът се е отразил върху класирането на Хилари Клинтън в надпреварата на демократите, но въпреки това тя остава на чело на класирането за представител на партията на вота през 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...